Jasper.AI: Hoe maak je gebruik van de voordelen van AI in het werk van een copywriter?

Een blanco, schoon vel papier biedt veel ruimte voor creativiteit, maar kan ook... demotiverend en frustrerend zijn. Je kent vast dat gevoel dat opkomt wanneer je ad hoc content moet genereren. Hoeveel nieuwe teksten kunnen we binnen een dag creëren? Het antwoord hangt af van vele factoren, maar het is zeker dat dit aantal beperkt is. Beperkt voor mensen, maar niet voor kunstmatige intelligentie. Ontdek hoe je met behulp van AI het probleem van een blanco vel papier kunt oplossen!
Jasper.AI, czyli jak korzystać z dobrodziejstw AI w pracy copywritera?

Een wit, leeg vel papier is een zeer creatieve ruimte, maar kan ook… demotiverend en frustrerend zijn. Je kent vast dat gevoel dat soms ontstaat als reactie op de noodzaak om ad hoc inhoud te genereren. Hoeveel nieuwe teksten kunnen we binnen een dag creëren? Het antwoord hangt af van vele factoren, maar het is zeker dat dit aantal beperkt is. Beperkt voor mensen, maar niet voor kunstmatige intelligentie. Ontdek hoe je met behulp van AI het probleem van een wit vel papier kunt oplossen!

In een tweedelige serie over het Jasper.AI-tool zal ik proberen te antwoorden op veelgestelde vragen, zoals of het implementeren van kunstmatige intelligentie ingewikkeld en kostbaar is, en of het kan helpen kostbare tijd terug te winnen en zich te concentreren op belangrijke, strategische initiatieven. De toekomst van marketing is ongetwijfeld gebaseerd op kunstmatige intelligentie, dus het is de moeite waard om op dit gebied op de hoogte te blijven. Vandaag zal ik de rol bespreken die Jasper.AI kan spelen bij het ondersteunen van het werk van copywriters.

Machine learning systemen, ook wel het begin van AI genoemd.

Historia van AI-tools die worden gebruikt voor het genereren van inhoud dateert uit de jaren 50 van de 20e eeuw, toen de eerste systemen gebaseerd op machine learning werden ontwikkeld. In de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw werden aanzienlijke vooruitgang geboekt op dit gebied, maar het was het jaar 2022 dat een keerpunt markeerde met de brede beschikbaarheid van ChatGPT voor een groot publiek en het besef in het wereldwijde bewustzijn dat AI een realiteit was geworden voor iedereen, en niet alleen een abstracte fantasie uit de laboratoria van NASA of de visie van Elon Musk.

ChatGPT is een op AI gebaseerde chatbot ontwikkeld door OpenAI. Het werd voor het eerst uitgebracht in november 2022 en werd al snel een van de meest populaire chatbots ter wereld. Het is gebaseerd op het GPT-3 taalmodel, dat een van de meest geavanceerde taalmodellen is. GPT-3 is getraind op een enorme dataset bestaande uit tekst en code, waardoor het hoogwaardige tekst kan genereren die vaak niet te onderscheiden is van door mensen geschreven tekst.

GPT-4 en Jasper.AI

Conversion.ai heeft al in 2021 een bètaversie van Jasper.AI uitgebracht – AI-software die gebruikers helpt bij het schrijven van content, vertalen van talen, genereren van verschillende soorten creatieve teksten en informatief antwoorden op vragen. Momenteel maakt Jasper.AI gebruik van het nieuwste model – OpenAI GPT-4.

Jasper.AI maakt gebruik van een op AI gebaseerd taalmodel dat is getraind op een enorme dataset bestaande uit tekst en code. Dit krachtige hulpmiddel kan helpen op vele gebieden van marketing, tijd en geld besparen en de effectiviteit van marketinginspanningen verbeteren.

Wat is Jasper.AI en hoe werkt het?

Jasper.AI is een uitgebreide marketingtool met functies zoals:

  • Automatische optimalisatie van content (SEO)
  • Analyse van zoekwoorden en suggesties voor nieuw
  • Automatisch schrijven van teksten
  • Vertaling van inhoud
  • Analyse van sentiment en toon van teksten
  • Concurrentieanalyse

Dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie kan Jasper.AI zelfstandig inhoud maken en optimaliseren, wat tijd bespaart en de efficiëntie van de marketingafdeling verhoogt. De tool is bedoeld voor zowel grote als kleine bedrijven en dankzij de overzichtelijke interface is het zelfs voor mensen zonder ervaring in digitale marketing gemakkelijk te gebruiken.

Door gebruik te maken van Jasper.AI kun je je richten op strategische beslissingen, terwijl het platform dagelijkse taken zoals het schrijven en optimaliseren van inhoud verzorgt. Net als ChatGPT maakt Jasper.AI gebruik van machine learning-algoritmen om grote hoeveelheden tekstgegevens te analyseren om natuurlijke taal en gebruikersintentie te begrijpen. Vervolgens genereert het antwoorden in tekst- of spraakvorm. Het platform biedt tools voor het eenvoudig trainen en testen van chatbots. Het proces van het maken van een chatbot met behulp van Jasper.AI omvat verschillende stappen:

      1. Het verzamelen van trainingsgegevens die voorbeeldgesprekken met gebruikers bevatten
      2. Selecteren van een neuronale netwerkarchitectuur die geschikt is voor de taak
      3. Het trainen van het model met de trainingsgegevens
      4. Testen en beoordelen van de kwaliteit van de door het model gegenereerde antwoorden
      5. Publiceren van het model als een API-interface of rechtstreeks als een applicatie

    Jasper.AI stelt je in staat om snel geavanceerde systemen voor natuurlijke taalbegrip te bouwen zonder dat je kennis hoeft te hebben van kunstmatige intelligentie. Dankzij het eenvoudige proces van het maken en publiceren van chatbots kan dit platform nuttig zijn voor elke copywriter. Ontdek wat het voor jou kan doen!

    Content, wat inhoudsgeneratie betekent: artikelen, blogposts, content voor sociale media.

    Jasper.AI kan helpen bij het creëren van inhoud op verschillende manieren. Ten eerste, door suggesties voor onderwerpen te geven op basis van zoek- en interesse trends van de doelgroep. Bijvoorbeeld, als het een stijging in interesse voor kunstmatige intelligentie in marketing opmerkt, kan het voorstellen om een artikel te schrijven over „Hoe kunstmatige intelligentie marketing verandert”.

    Ideeën genereren

    Na het kiezen van het onderwerp kan Jasper.AI helpen bij het genereren van ideeën voor inhoud. Bijvoorbeeld, als het onderwerp Account Based Marketing is, kan het de volgende secties voor de tekst voorstellen:

    • Geavanceerde strategieën voor Account Based Marketing: hoe de effectiviteit van campagnes te vergroten en klantenloyaliteit te winnen?
    • Belangrijkste trends in Account Based Marketing: wat is er veranderd sinds 2021 en welke nieuwe ontwikkelingen zijn het waard om te benutten?
    • Meten en analyseren van de effectiviteit van Account Based Marketing-campagnes: belangrijke indicatoren en tools voor succes.
    • Integratie van Account Based Marketing met kunstmatige intelligentie technologie: hoe AI te gebruiken om personalisatie en campagne-effectiviteit te verbeteren?

    Dankzij kunstmatige intelligentie kan Jasper.AI originele en zeer gewilde onderwerpen genereren, evenals nuttige statistieken en voorbeelden om op te nemen in de inhoud.

    Hulp bij schrijven en het genereren van tekst

    Tot slot, wat essentieel is – Jasper.AI kan het proces van het schrijven van inhoud ondersteunen door bijvoorbeeld suggesties te geven voor formuleringen, synoniemen en parafrasen om de schrijfstijl te verrijken. Het kan ook de tekst controleren op grammaticale fouten, spelfouten en herhalingen. Bovendien kan Jasper.AI schetsen van secties of zelfs hele artikelen genereren die vervolgens kunnen worden bewerkt naar eigen behoefte.

    Hoe kan Jasper.AI helpen bij SEO-optimalisatie?

    Keywordanalyse

    Jasper.AI analyseert de inhoud van de pagina en stelt zoekwoorden, zinnen en onderwerpen voor die de positionering kunnen verbeteren. Dankzij de analyse van Jasper.AI kunnen we ons concentreren op de belangrijkste zoekwoorden en zinnen om de effectiviteit te maximaliseren. Bovendien geeft Jasper.AI suggesties voor nieuwe zoekwoorden waar we misschien niet aan hadden gedacht, maar die ons kunnen helpen het verkeer naar onze website te versterken of de organische verspreiding van inhoud te vergroten.

    Contentoptimalisatie

    Jasper.AI analyseert bestaande inhoud en suggereert manieren om deze te verbeteren voor SEO – het kan bijvoorbeeld aanraden om koppen toe te voegen, bulleted lijsten, interne en externe links, evenals het gebruik van zoekwoorden in de inhoud. Door gebruik te maken van suggesties van Jasper.AI kun je snel en eenvoudig de inhoud optimaliseren zodat deze meer zoekmachinevriendelijk is.

    Genereren van koppen en taglines, evenals samenvattingen

    Zeker, je bent je vast bewust van het belang van het optimaliseren van inhoud om organisch verkeer en conversies te verhogen. Jasper.AI maakt het mogelijk om automatisch koppen, taglines en samenvattingen te genereren die zijn afgestemd op jouw branche en doelgroep.

    Koppen zijn het eerste wat de aandacht van lezers trekt en hen aanspoort om te klikken. Jasper analyseert het onderwerp en de toon van het artikel om meerdere opties voor koppen te genereren die relevant, pakkend en geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Je kunt de kop kiezen die het beste bij jouw behoeften past of wijzigingen aanbrengen met behulp van suggesties van Jasper.AI.

    Korte taglines onder de koppen kunnen de klikfrequentie aanzienlijk verhogen. Jasper genereert taglines die de belangrijkste boodschap van het artikel samenvatten en de nieuwsgierigheid van lezers prikkelen. Taglines worden ook geoptimaliseerd voor SEO, waardoor de zichtbaarheid van het artikel in zoekmachines wordt vergroot.

    Aan het einde van het artikel is het handig om een kort overzicht van de belangrijkste punten te geven. Jasper genereert automatisch samenvattingen van 2-3 zinnen die perfect kunnen dienen als afsluiting van de inhoud. Deze samenvattingen benadrukken de belangrijkste informatie en moedigen verdere actie aan of ondersteunen de aankoopbeslissingen van jouw gebruikers.

    Het maken van SEO-rapporten

    Jasper.AI genereert uitgebreide SEO-rapporten die een volledig beeld geven van de positie van de website. De rapporten omvatten een analyse van zoekwoorden, contentoptimalisatie, linkbuilding, concurrentieanalyse en nog veel meer.

    Meertaligheid

    Nog een functie van Jasper is de meertaligheid. Het kan tekst lezen en schrijven in meer dan 25 talen, wat het ver boven de concurrentie plaatst. In de praktijk betekent dit dat door Jasper Engelse invoergegevens te verstrekken, we een antwoord kunnen krijgen in het Tsjechisch, Zweeds, of zelfs Japans.

    Visuele content

    Jasper Art is een totale revolutie op het gebied van kunstmatige intelligentie. Naast de eerder genoemde functies maakt het platform ook het creëren van afbeeldingen mogelijk op basis van de ingevoerde zoekwoorden. Op internet kun je tal van voorbeelden zien van werken die zijn gegenereerd met behulp van dit systeem.

     

    Klinkt perfect? Voor en tegen

    Na het lezen van deze tekst zou je kunnen denken dat Jasper.AI een perfecte tool is. Er is echter altijd wel een „maar”; in dit geval zijn er een paar. Ten eerste moet machine-generateerde tekst ook worden geverifieerd; hoewel het qua stijl of grammaticaal geen verrassingen kan opleveren, moet absoluut worden gecontroleerd of het aan onze inhoudelijke eisen voldoet en geen fouten bevat. Men moet zich ervan bewust zijn dat het internet ook een hoop inconsistenties en onjuiste informatie bevat.

    Het spook van verandering

    Jasper.AI is ontwikkeld om copywriters te ondersteunen, niet om hen te vervangen. Als ondersteunend hulpmiddel kan Jasper.AI het proces van het schrijven van teksten versnellen, de hoeveelheid vergroten en de kwaliteit verbeteren. Echter, alleen een mens kan de tekst de uiteindelijke vorm en stijl geven.

    AI-contentgeneratoren zullen mensen niet vervangen (althans niet op korte termijn), maar ze worden een grote hulp. Voor copywriters zijn ze een uitstekend hulpmiddel dat zich dagelijks ontwikkelt en steeds betere inhoud creëert.

    Jasper.AI, net als alle andere tools gebaseerd op kunstmatige intelligentie, is niet in staat om op menselijke wijze bloemrijke inhoud, vol met woordspelingen of grappige formuleringen, te creëren – dat zal altijd een unieke vaardigheid van mensen blijven. Maar het kan ons zeker volledig vervangen bij het schrijven van teksten voor zoekmachinerobots en optimaliserende teksten, en misschien zelfs… het beter doen. Omdat niemand zo goed kan communiceren met een robot als een andere robot.

    Key Takeaways

        • Dankzij meer dan 60 sjablonen en de mogelijkheid om lange teksten te schrijven, is Jasper.AI uitgerust met veel functies die helpen bij het genereren van consistente, hoogwaardige inhoud, ongeacht waarover je schrijft.

           

        • Jasper.AI schrijft inhoud op een geavanceerd niveau en van hoge kwaliteit. Soms kan het echter herhalingen bevatten en onjuiste informatie genereren, waardoor het noodzakelijk is om de door het tool geschreven teksten te verifiëren.

           

        • Jasper.AI is buitengewoon gebruiksvriendelijk, of je nu een ervaren programmeur bent of een beginnende copywriter. Binnen een uur kun je de beste functies van het platform onder de knie krijgen door de Jasper Bootcamp te doorlopen.

           

        • Jasper.AI spreekt de taal van jouw merk. Jij bepaalt in welke toon en stijl Jasper AI inhoud zal genereren.

      Over de ateur

      Patrycja Gienia Okła

      Senior Account Manager
      UX/UI Designer

      UX/UI, web- en brandontwerper. Gericht op het oplossen van problemen. Al 10 jaar lang streef ik ernaar om gebruikers  op het internet te begrijpen. Op basis van psychologie en sociologie ontwerp ik producten, diensten, websites en verbeter ik bestaande. Een uitgesproken minimalist en estheet, een voorvechter van inclusiviteit en toegankelijkheid in ontwerp.

      Meer te weten komen